Rutt o planering

RUTTEN TILL KARIBIEN

 

Etapp 1

Seglingen startar den 1.e augusti i Salsas hemmahamn Falsterbokanalen. Maria håller ställningarna på hemmaplan ytterligare en månad medan Fredrik seglar med "gubbarna" Lelle, Bobo och Johan på den här etappen. Seglingen går via Kielkanalen och Helgoland där vi fyller förråden och träffar kompisbåten S/Y Ellen samt hälsar på gamla vänner från Tyskland. Från Helgoland seglar vi till Amsterdam där det blir besättningsbyte den 11/8.

Etapp 2

Curre B. och Erik S. mönstrar på den 11/8 i yachthamnen Sixhafen. Bobo stannar kvar även denna etapp. Från Amsterdam seglar vi till Ramsgate i England och sedan besöker vi ett flertal hamnar, och kanske även pubar, på den engelska sydkusten fram till 25/8 i Plymouth.

Etapp 3

Nytt besättningsbyte. Christer B, Stefan B. och Peter C. mönstrar på. Seglingen går via Falmouth och förhoppningsvis även någon ankarplats på Scillyöarna över Biscayabukten till La Coruna i Spanien dit vi hoppas anlända senast 6/9.

We love this vacation more than anything. We sure will come back

Etapp 4

I La Coruna kommer Maria ombord tillsammans med syster Carro. Inledningsvis blir det några veckors bekväm segling för att utforska riorna i spanska Galicien. Därefter blir det sträcksegling längs Portugals kust via Porto för att fylla på portvinsförrådet och byta den nu sjövana systern Carro mot broder Hadar. Etappen bär sedan vidare till Cascais, dit vi beräknar anlända 7.e oktober.

Etapp 5

l Cascais mönstrar Mikael R. ombord. Nu blir det havssegling för hamnbesök på Porto Santo och sedan Funchal på Madeira. Från Madeira seglar vi till Kanarieöarna där vi hoppas hinna besöka flertalet av dem innan Mikael ska mönstra av i Las Palmas, Gran Canaria den 7/11.

Atlantöverfarten

Efter ankomst till Las Palmas, Gran Canaria anmäler vi oss för att segla ARC (Atlantic Rally for Cruisers) som anordnas av World Cruising Club. Bill O. mönstrar på så att besättningen är Fredrik, Maria, Hadar och Bill. Avfärden är planerad först till den 19.e november men den föregås av ett antal aktiviteter såsom säkerhetsinspektion, livflotteövning, föreläsningar om proviantering samt ett antal sociala aktiviteter. Vi startar i den avslappnade cruisingklassen och ser inte atlantseglingen till St. Lucia första hand som en kappsegling.

Bara vi kommer före S/Y Ellen till St Lucia så är vi nöjda.

Karibienseglingen

Efter ankomst till St Lucia inväntar vi stora avslutningsfesten och prisutdelningen för ARC någon vecka innan jul. Hadar och Bill lämnar oss för att fira jul med sina familjer och vi planerar att fira jul på Bequie island. Det här är så långt våra planer sträcker sig nu. Under första kvartalet 2018 ska vi njuta av segling kors och tvärs i Karibien. Säkert kommer det att finnas gäster ombord, både under jul och nyår och en stor del av första kvartalet, men det är ännu osäkert vem och när. Senast efter första kvartalet 2018 ska vi bestämma vad som ska hända från maj månad. Alternativen handlar om:

* Segla hem till Europa under andra och tredje kvartalet 2018

* Lägga upp Salsa på något säkert ställe innan orkansäsongen för att segla ytterligare en säsong i Karibien

* Lägga upp Salsa på något säkert ställe innan orkansäsongen för att segla västerut genom Panamakanalen vintern 2018-2019